Jablkový salát s ořechy a listovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 13 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 554.6 mg
- Vláknina 15657 mg
- Vitamín A 15657 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Granátové jablko omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme opatrně semínka do mísy. Listy z poloviny římského salátu omyjeme natrháme a přidáme je k zrníčkům jablka. Přidáme k nim čtvrtky vlašských ořechů a jemné lístky z fenyklu. Vše zlehka promícháme.
-
2
Sezamový olej dobře promícháme s chilli olejem, solí, pokapeme salát v míse, znovu vše promícháme a necháme před podáváním chvilku odležet.