Jablkový salát s ořechy a listovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 0.5 ks Salát římský
  • 1 ks Jablko granátové
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 554.6 mg
  • Vláknina 15657 mg
  • Vitamín A 15657 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Granátové jablko omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme opatrně semínka do mísy. Listy z poloviny římského salátu omyjeme natrháme a přidáme je k zrníčkům jablka. Přidáme k nim čtvrtky vlašských ořechů a jemné lístky z fenyklu. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Sezamový olej dobře promícháme s chilli olejem, solí, pokapeme salát v míse, znovu vše promícháme a necháme před podáváním chvilku odležet.

Komentáře k receptu