Rajčatovo-řeřichový chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Chléb slunečnicový
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 13.2 mg
  • Draslík 276.1 mg
  • Vláknina 11581.5 mg
  • Vitamín A 11581.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva krajíce slunečnicového celozrnného chleba namažeme máslem, nebo dietním margarínem a rajčatovým protlakem.

  • 2

    Omyjeme řeřichu, necháme okapat a polovinu naklademe na chleba. Omyjeme a rozpůlíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Chleby obložíme plátky rajčat, opepříme a zbytkem řeřichy ozdobíme.

Komentáře k receptu