Zeleninové špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 100 g Kukuřice mražená
  • 200 g Špagety celozrnné
  • 10 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Bazalka
  • 2 špetka Šalvěj čerstvá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 890.3 mg
  • Vláknina 14093.3 mg
  • Vitamín A 14093.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a na půlky nakrájíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Do vařící vody vložíme bezvaječné špagety a uvaříme je dle návodu. Mezitím v zeleninovém vývaru trochu povaříme brokolici. Na rozpáleném olivovém oleji podusíme česnek s cibulí. Přidáme rajčata a podusíme ještě asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a řádně promícháme, přidáme brokolici, vše zalijeme zeleninovým vývarem a dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších přibližně 5 minut tak, aby brokolice byla ještě křupavá.

  • 3

    Scedíme a necháme okapat uvařené špagety. Poté je naložíme do hlubokých talířů a zalijeme hotovou omáčkou. Zasypeme kukuřicí, omytou a najemno nasekanou čerstvou bazalkou a šalvějí, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu