Zeleninové špagety
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 100 g Kukuřice mražená
- 200 g Špagety celozrnné
- 10 ml Olej olivový
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sýr Parmezán
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 špetka Bazalka
- 2 špetka Šalvěj čerstvá
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1076 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 890.3 mg
- Vláknina 14093.3 mg
- Vitamín A 14093.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a na půlky nakrájíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Do vařící vody vložíme bezvaječné špagety a uvaříme je dle návodu. Mezitím v zeleninovém vývaru trochu povaříme brokolici. Na rozpáleném olivovém oleji podusíme česnek s cibulí. Přidáme rajčata a podusíme ještě asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a řádně promícháme, přidáme brokolici, vše zalijeme zeleninovým vývarem a dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších přibližně 5 minut tak, aby brokolice byla ještě křupavá.
-
3
Scedíme a necháme okapat uvařené špagety. Poté je naložíme do hlubokých talířů a zalijeme hotovou omáčkou. Zasypeme kukuřicí, omytou a najemno nasekanou čerstvou bazalkou a šalvějí, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.