Lososová roláda

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 100 g Losos uzený
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Dijonská hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 121.1 mg
  • Draslík 972.3 mg
  • Vláknina 7523.3 mg
  • Vitamín A 7523.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listový špenát zbavíme tvrdých stonků, spaříme horkou vodou a ihned zchladíme. Smícháme ho s moukou, hořčicí a žloutkem. Osolíme.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do špenátu. Rozprostřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut na 180 °C.

  • 3

    Mezitím si připravíme náplň: ricottu osolíme, opepříme, lososa nakrájíme na kousky.

  • 4

    Na ještě teplý špenátový korpus namažeme ricottu a poklademe lososem. Zarolujeme do rolády a necháme vychladnout.

  • 5

    Podáváme nakrájené na plátky.

Komentáře k receptu