Hovězí pečeně po cikánsku
Suroviny
- 250 g Cibule
- 700 g Hovězí zadní vařené
- 40 g Uzená slanina bez kůže
- 50 g Protlak rajčatový
- 700 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Bobkový list
- 2 ks Paprika červená
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Okurky nakládané
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1812 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 292.6 mg
- Vláknina 7983.2 mg
- Vitamín A 7983.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme ji na sádle. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Poté maso vyjmeme.
-
2
K cibuli přisypeme mletou paprika a mouku a krátce osmažíme. Vrátíme maso a zalijeme vodou a přidáme bobkový list. Dusíme doměkka (podle potřeby přiléváme vodu).
-
3
Mezitím si oloupeme rajčata i papriky a nakrájíme je na kostičky. Okurky také nakrájíme na kostičky a vše přidáme do hrnce spolu s rajským protlakem. Povaříme 20 minut.
-
4
Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.