Husarský špíz z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 63 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1144.4 mg
- Vláknina 15435 mg
- Vitamín A 15435 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.8 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
-
2
Mleté maso smícháme se solí a pepřem a vytvoříme koule o průměru 5 cm (měly bychom mít 4 koule) . Osmažíme je ze všech stran na oleji.
-
3
Klobás, cibuli a paprika nakrájíme na větší kusy.
-
4
Připravíme si dvě špejle. Na každou špejli napichujeme střídavě maso (na jednu špejli se vejdou dvě kuličky masa) a připravenou nakrájenou zeleninu. Obě špejle dáme do pekáčku a pečeme 30 minut přikryté na 200 °C.
-
5
Mezitím si do druhého pekáčku naskládáme osolené a přepůlené brambory.
-
6
Po třiceti minutách pečení maso odkryjeme a posypeme strouhaným eidamem. Spolu s bramborami ho vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut.