Husarský špíz z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 g Eidam 30% uzený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 6 ks Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 885 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1144.4 mg
  • Vláknina 15435 mg
  • Vitamín A 15435 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka.

  • 2

    Mleté maso smícháme se solí a pepřem a vytvoříme koule o průměru 5 cm (měly bychom mít 4 koule) . Osmažíme je ze všech stran na oleji.

  • 3

    Klobás, cibuli a paprika nakrájíme na větší kusy.

  • 4

    Připravíme si dvě špejle. Na každou špejli napichujeme střídavě maso (na jednu špejli se vejdou dvě kuličky masa) a připravenou nakrájenou zeleninu. Obě špejle dáme do pekáčku a pečeme 30 minut přikryté na 200 °C.

  • 5

    Mezitím si do druhého pekáčku naskládáme osolené a přepůlené brambory.

  • 6

    Po třiceti minutách pečení maso odkryjeme a posypeme strouhaným eidamem. Spolu s bramborami ho vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře k receptu