Ukrajinský boršč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso přední
  • 250 g Vepřové maso libové
  • 200 g Bílé zelí
  • 300 g Brambory
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 150 g Červená řepa
  • 10 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Pepř celý červený
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 489.5 mg
  • Vláknina 6030.5 mg
  • Vitamín A 6030.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1057.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Řepu si dáme vařit, nebo použijeme sterilovanou, kterou propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na oleji opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme maso, které orestujeme a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme 30 minut v tlakovém hrnci do poloměkka.

  • 3

    Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu a spolu se zelím (můžeme použít okapané sterilované zelí), pepřem, bobkovým listem, hřebíčkem a solí přidáme do polévky. Povaříme 10 minut.

  • 4

    Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky, česnek oloupeme a utřeme. Spolu s rajčatovým protlakem přidáme do polévky a vaříme doměkka.

  • 5

    Poté přidáme červenou řepu, cukr a hrášek. Prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu