Mexický steak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 748 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 67 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 379.2 mg
- Vláknina 3840 mg
- Vitamín A 3840 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme mleté maso s částí mexického koření. Ze směsi tvarujeme kuličky, které zprudka opečeme na pánvi potřené olejem tak, aby zezlátly, ale nevysušily se.
-
2
Na jiné pánvi zvolna podusíme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata s mexickým kořením. Vznikne hustá omáčka, kterou přelijeme masové kuličky.
-
3
Ihned podáváme.