Chutné pečené zeleninové kuličky s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 110 g Brambory
  • 200 g Cizrna
  • 0.5 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl česneková
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1266.3 mg
  • Vláknina 46418 mg
  • Vitamín A 46418 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 190°C. Oškrabanou mrkev a oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Naklíčenou cizrnu promyjeme v sítu, necháme ji okapat, pak ji rozmixujeme a přidáme do mísy k zelenině. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, stroužek česneku prolisujeme. Petrželku s cibulí a česnekem přidáme do mísy, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a znovu vše důkladně promícháme.

  • 2

    Z vytvořeného zeleninového "těstíčka" si v dlaních vytvoříme kuličky. V misce promícháme olivový olej s chilli olejem a solí. Kuličky zamočíme v oleji a obalíme je v sezamových semínkách. Poklademe je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 15-17 minut. Podáváme teplé i vychladlé.

Komentáře k receptu