Chutné pečené zeleninové kuličky s cizrnou
Suroviny
- 100 g Mrkev kořen
- 110 g Brambory
- 200 g Cizrna
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl česneková
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 18 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1266.3 mg
- Vláknina 46418 mg
- Vitamín A 46418 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 190°C. Oškrabanou mrkev a oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Naklíčenou cizrnu promyjeme v sítu, necháme ji okapat, pak ji rozmixujeme a přidáme do mísy k zelenině. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, stroužek česneku prolisujeme. Petrželku s cibulí a česnekem přidáme do mísy, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a znovu vše důkladně promícháme.
-
2
Z vytvořeného zeleninového "těstíčka" si v dlaních vytvoříme kuličky. V misce promícháme olivový olej s chilli olejem a solí. Kuličky zamočíme v oleji a obalíme je v sezamových semínkách. Poklademe je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 15-17 minut. Podáváme teplé i vychladlé.