Filé z platýze se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 260 g Platýz - filety
  • 300 g Mrkev kořen
  • 10 g Cukr krupice
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampion zahradní
  • 30 g Zakysaná smetana
  • 15 g Pažitka
  • 15 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 583.9 mg
  • Vláknina 10339 mg
  • Vitamín A 10339 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé z platýze potřeme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme uležet.

  • 2

    Omyjeme a očistíme mrkev a žampióny, pokrájíme nadrobno nebo na tenké plátky.

  • 3

    Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi, přidáme mrkev, dvě lžičky cukru a orestujeme za stálého míchání. Granulovaným zeleninovým vývarem a nahrubo mletým pepřem okořeníme. Na zeleninový základ vložíme filé a žampióny a zakryté vaříme při mírné teplotě 4 až 6 minut. Pak filé vyjmeme a dáme nakrátko do tepla. Kyselou smetanou přelijeme zeleninu a zasypeme omytými a najemno nasekanými bylinkami. Před podáváním můžeme ještě dochutit.

Komentáře k receptu