Ostré čínské tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 286.1 mg
- Vláknina 10333.4 mg
- Vitamín A 10333.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme, omyjeme a na tenké nudličky pokrájíme celer a menší mrkev. Očištěný malý pórek (bílou část) a lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Omyté kapustové listy pokrájíme na tenké proužky a tofu sýr na kostičky přibližně 2x2cm. Chilli papričku a slovenskou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka se žebrami. 1/2 chilli pokrájíme na tenké nudličky, papriku na proužky široké okolo 1cm.
-
2
Ve woku si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku s pórkem a za stálého míchání přidáme ostatní zeleninu. Směs zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě přibližně 8 - 10 minut. Zeleninu pak poprášíme Maizenou a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Nakonec přidáme kostičky sýru, podle chuti sůl, pepř a mícháme další minutu.
-
3
Dušenou zeleninu se sýrem podáváme horkou.