Ostré čínské tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 50 g Pórek
  • 80 g Kapusta hlávková
  • 100 g Sýr sójový - Tofu
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 286.1 mg
  • Vláknina 10333.4 mg
  • Vitamín A 10333.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme, omyjeme a na tenké nudličky pokrájíme celer a menší mrkev. Očištěný malý pórek (bílou část) a lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Omyté kapustové listy pokrájíme na tenké proužky a tofu sýr na kostičky přibližně 2x2cm. Chilli papričku a slovenskou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka se žebrami. 1/2 chilli pokrájíme na tenké nudličky, papriku na proužky široké okolo 1cm.

  • 2

    Ve woku si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku s pórkem a za stálého míchání přidáme ostatní zeleninu. Směs zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě přibližně 8 - 10 minut. Zeleninu pak poprášíme Maizenou a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Nakonec přidáme kostičky sýru, podle chuti sůl, pepř a mícháme další minutu.

  • 3

    Dušenou zeleninu se sýrem podáváme horkou.

Komentáře k receptu