Grilovaná kuřecí prsa s krustou
Suroviny
- 600 g Brambory
- 600 g Kuřecí prsa
- 60 g Sýr Brynza
- 60 ml Olej olivový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 1 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Ciabatta
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 3 hrst Rukola
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl mořská
- 8 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 60 polévková lžíce Olej olivový
- 60 polévková lžíce Olej olivový
- 60 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5045 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 476 g
- Sodík 1992 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 152 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 8029 mg
- Vláknina 67941.3 mg
- Vitamín A 67941.3 mg
- Vitamín B6 3.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 459.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě omyjeme brambory, neloupeme, nakrájíme na tenké plátky, opláchnutý rozmarýn nasekáme na hrubo, česnek neloupeme, jen plochou nože rozdrtíme. V míse promícháme brambory, sůl, pepř, rozmarýn, česnek a olej. Směs přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 20 minut.
-
2
Na krustu odkrojíme z ciabatty kůrku a střídku nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek utřeme, sušená rajčata s bylinkami nakrájíme na hrubo. Ciabatty osmažíme na oleji, přidáme utřený česnek a restujeme. Po té přidáme zbylé ingredience a dobře promícháme.
-
3
Na kuřecí prsa kuřecí maso opláchneme, osušíme a nařežeme na velké steaky, které osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji steaky po obou stranách opečeme, po každé straně zhruba 5 minut. Poté sejmeme z plamene, ještě na pánvi na každý plátek narovnáme směs na krustu a brynzu rozdělenou na kousky. Takto připravené plátky přeložíme do zapékací mísy a pod grilem grilujeme asi 5 minut.
-
4
Plátky podáváme ozdobené rukolou, kterou osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.