Těstoviny s kuřecím masem, brokolicí a sýrem mascarpone
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 50 g Ořechy Kešu
- 80 g Sýr Parmezán
- 250 g Mascarpone
- 400 g Noe Penne Rigate
- 100 ml Vývar drůbeží
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 957 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 45 g
- Sodík 906 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 936.8 mg
- Vláknina 8581 mg
- Vitamín A 8581 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek na tenké plátky. Opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostičky.
-
3
Kešu oříšky opražíme na sucho, sýr nastrouháme na hobliny.
-
4
Cibuli s česnekem zpěníme na 3 lžících olivového oleje, přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme a zarestujeme. Poté zalijeme vývarem a podusíme. Na závěr přidáme mascarpone a zahříváme, dokud se nerozpustí.
-
5
Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přimícháme polovinu brokolice. Chvilku povaříme a vmícháme polovinu drobně nasekaných lístků bazalky.
-
6
Těstoviny s omáčkou podáváme posypané oříšky, sýrem a zakapané olivovým olejem.