Roláda z kuřete plněná mletým kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 100 g Šunka lázeňská
- 80 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 300 ml Voda pitná
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Paprika sladká mletá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Párky Frankfurtské
- 2 ks okurky sterilizované
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka sušená
- 2 polévková lžíce Hrášek mražený
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 66 g
- Sodík 969 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 388.4 mg
- Draslík 845.7 mg
- Vláknina 5421.4 mg
- Vitamín A 5421.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené kuře opatrně vykostíme a zbavíme kůže. Maso rozklepeme mezi potravinářskou fólií na větší celistvý plát. Poté plát masa osolíme, posypeme drceným kmínem a omytou, drobně pokrájenou petrželkou. Čerstvá vejce uvaříme natvrdo, vaříme je 9 minut, pak je zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
-
2
Očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Mleté kuřecí maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou, sladkou paprikou, zamícháme do ní čerstvé vejce, cibuli a česnek. Drůbeží sekanou důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout v chladu.
-
3
Na plát kuřecího masa poklademe plátky šunky, na šunku rozetřeme kuřecí sekanou. Téměř do středu položíme 2 nožičky párku, 2 rozkrojené sladkokyselé okurky, poloviny vajec, mražený hrášek a rozkrojenou očištěnou mrkev. Roládu pečlivě zabalíme a převážeme provázkem. Povrch masa osolíme a posypeme sušenou bazalkou.
-
4
V pekáči si rozehřejeme olej s máslem. Na omastek položíme roládu, podlijeme ji drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme přibližně 60-70 minut. Během pečení roládu obracíme a poléváme výpekem. Přibližně po 45 minutách poklici z pekáče odložíme, zvýšíme teplotu na 200°C a roládu pečeme do zlatohněda.