Přírodní vepřové plátky na kmíně

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová kýta
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej kokosový
  • 2 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 627.3 mg
  • Vláknina 745 mg
  • Vitamín A 745 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špalíček vepřové kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme z ní 4 plátky. Mezi potravinářskou fólii plátky zlehka naklepeme, pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem a sladkou paprikou.

  • 2

    V rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany po 2 minutách, poté je zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, pánev zakryjeme a maso dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. Štávu případně dochutíme solí.

  • 3

    Plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je šťávou z masa a hned teplé podáváme.

Komentáře k receptu