Mandlové želé z odtučněného mléka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu svaříme mléko s mandlovým extraktem.
-
2
Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody, aby změkly.
-
3
Svařené mléko odstavíme z plotny a vmícháme do něj odkapané plátky želatiny. Mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.
-
4
Směs vlijeme do vhodné formy - vrstva směsi má být vysoká nejméně 1cm.
-
5
Želé necháme v chladu ztuhnout.