Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 20 g Slunečnicové semínko
- 320 g Brambory
- 100 g Petržel - nať
- 250 ml Vývar zeleninový
- 10 ml Olej dýňový
- 2.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Kedlubna
- 2 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2208 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 18.6 mg
- Draslík 2355.2 mg
- Vláknina 40200 mg
- Vitamín A 40200 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 237.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory ( asi 4 středně velké) a ve slané vodě je vaříme 20 minut. Oloupeme kedlubny, vydlabeme, dužinu si uschováme a dochutíme ji solí a pepřem. Zeleninový vývar dáme do hrnce spolu s kedlubnami a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
-
2
Očistíme česnek, mrkev, pórek a nasekáme nadrobno. Brokolici krátce spaříme vodou. Rozehřejeme olej v hrnci a připravenou zeleninu orestujeme. Opepříme, osolíme a zeleninou naplníme kedlubny. Naplněné kedlubny dáme asi na 10 minut vařit pod pokličkou do vývaru. Poté vývar slijeme a odložíme. Oloupeme uvařené brambory a přes lis na brambory prolisujeme. Smícháme s trochou soli a nastrouhaným parmezánem.
-
3
Povaříme zeleninový vývar s omytou a nasekanou petrželkou a dužinou z kedluben dochutíme a řádně rozmixujeme na pyré.
-
4
Rozdělíme omáčku na dva talíře, navrch položíme plněnou kedlubnu a přidáme bramborové pyré s parmezánem.
-
5
Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky.