Míchaná vajíčka středomořská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 160 g Paprika žlutá
  • 10 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 533.4 mg
  • Vláknina 4581.5 mg
  • Vitamín A 4581.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 158.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a na malé kostičky rozkrájíme paprikový lusk a rajčata. Z paprikového lusku přitom odstraníme semínka. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Na kostičky nakrájíme ovčí sýr.

  • 2

    Na malé pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme v něm česnek a cibuli. V polévkovém talíři rozšleháme vidličkou vejce, opepříme a vmícháme kostičky ovčího sýra.

  • 3

    Kostičky rajčat a papriky krátce podusíme na pánvi. Na pánev přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud pokrm nezhoustne.

  • 4

    Omyjeme čerstvé bylinky, po okapání najemno nasekáme a vaječinu posypeme.

Komentáře k receptu