Barevná zeleninová paela
Suroviny
- 120 g Celozrnná rýže
- 100 g Fazolky mražené
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Kukuřice mražená
- 100 g Pórek
- 100 g Krab
- 10 ml Olej olivový
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Šafrán
- 2 špetka Petržel - nať
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1468 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 29.5 mg
- Draslík 539.3 mg
- Vláknina 12696.5 mg
- Vitamín A 12696.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a a česnek s cibulí dozlatova osmahneme. Přidáme přírodní rýži, mícháme a necháme zesklovatět.
-
2
Do kuřecího vývaru vmícháme šafrán nebo kurkumu a vývarem zalijeme rýži. V mírném teple necháme rýži nabobtnat asi 30 - 40 minut. Dle potřeby můžeme přidat ještě nějakou tekutinu. Mezitím očistíme, omyjeme a na malé kousky nakrájíme zeleninu. V trošce vody 3 minuty blanšírujeme fazolky. Asi 10 minut před dovařením rýže přidáme kousky mrkve a fazolí. Pórek přidáme 5 minut před dovařením rýže. Dochutíme solí a spoustou pepře.
-
3
Chvilku před podáváním vmícháme kukuřici a kraby.
-
4
Hotovou paelu servírujeme posypanou omytou a najemno nasekanou petrželkou.