Barevná zeleninová paela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Celozrnná rýže
  • 100 g Fazolky mražené
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Kukuřice mražená
  • 100 g Pórek
  • 100 g Krab
  • 10 ml Olej olivový
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 špetka Petržel - nať
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1468 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 539.3 mg
  • Vláknina 12696.5 mg
  • Vitamín A 12696.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a česnek, nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a a česnek s cibulí dozlatova osmahneme. Přidáme přírodní rýži, mícháme a necháme zesklovatět.

  • 2

    Do kuřecího vývaru vmícháme šafrán nebo kurkumu a vývarem zalijeme rýži. V mírném teple necháme rýži nabobtnat asi 30 - 40 minut. Dle potřeby můžeme přidat ještě nějakou tekutinu. Mezitím očistíme, omyjeme a na malé kousky nakrájíme zeleninu. V trošce vody 3 minuty blanšírujeme fazolky. Asi 10 minut před dovařením rýže přidáme kousky mrkve a fazolí. Pórek přidáme 5 minut před dovařením rýže. Dochutíme solí a spoustou pepře.

  • 3

    Chvilku před podáváním vmícháme kukuřici a kraby.

  • 4

    Hotovou paelu servírujeme posypanou omytou a najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu