Bavorský krém s tvarohem a vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 440 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 polévková lžíce Aspartam
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 44 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 65.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny namočíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom plátky vyjmeme a necháme rozpustit ve 3 lžících teplé vody.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 3

    V míse metličkou rozšleháme tvaroh ochucený zrníčky z vanilkového lusku, zlehka zapracujeme sníh z bílků a přidáme tekutou želatinu. Šleháme ještě 2-3 minuty. Krém osladíme aspartamem podle chuti.

  • 4

    Dezert necháme do druhého dne v chladničce.

Komentáře k receptu