Bavorský krém s tvarohem a vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 44 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 65.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny namočíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom plátky vyjmeme a necháme rozpustit ve 3 lžících teplé vody.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh.
-
3
V míse metličkou rozšleháme tvaroh ochucený zrníčky z vanilkového lusku, zlehka zapracujeme sníh z bílků a přidáme tekutou želatinu. Šleháme ještě 2-3 minuty. Krém osladíme aspartamem podle chuti.
-
4
Dezert necháme do druhého dne v chladničce.