Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 39 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 460.5 mg
- Draslík 804.9 mg
- Vláknina 1909.6 mg
- Vitamín A 1909.6 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená krůtí játra nakrájíme na nudličky. Očištěné cibule rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je na tenké plátky.
-
2
Omytá a osušená krůtí prsa rozřízneme na plátky vysoké 1 cm. Zlehka je rozklepeme mezi potravinářskou fólií. Poté je posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi rozpálíme olej a krůtí prsa orestujeme dozlatova z každé strany po 3 minutách. Pak je osolíme, položíme na každý plátek lžičku másla a jakmile se máslo vsákne do masa, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na tom samém výpeku, za stálého míchání, orestujeme dozlatova cibuli s nakrájenými játry. Játra pak osolíme.
-
3
Na talíře položíme krůtí plátky, doprostřed navršíme kopeček jater s cibulí, překryjeme je ozdobně ukrojeným plátkem plísňového sýru a hned servírujeme.