Restovaná krůtí prsa s játry a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 400 g Játra krůtí
  • 600 g Krůtí prsa
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř bílý
  • 4 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 460.5 mg
  • Draslík 804.9 mg
  • Vláknina 1909.6 mg
  • Vitamín A 1909.6 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená krůtí játra nakrájíme na nudličky. Očištěné cibule rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je na tenké plátky.

  • 2

    Omytá a osušená krůtí prsa rozřízneme na plátky vysoké 1 cm. Zlehka je rozklepeme mezi potravinářskou fólií. Poté je posypeme čerstvě pomletým pepřem. V pánvi rozpálíme olej a krůtí prsa orestujeme dozlatova z každé strany po 3 minutách. Pak je osolíme, položíme na každý plátek lžičku másla a jakmile se máslo vsákne do masa, vyjmeme je z výpeku, odložíme do předehřáté mísy a uchováme teplé. Na tom samém výpeku, za stálého míchání, orestujeme dozlatova cibuli s nakrájenými játry. Játra pak osolíme.

  • 3

    Na talíře položíme krůtí plátky, doprostřed navršíme kopeček jater s cibulí, překryjeme je ozdobně ukrojeným plátkem plísňového sýru a hned servírujeme.

Komentáře k receptu