Pražma v solné krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kg Pražma královská
  • 5 kg Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 0 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 491250 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme.

  • 2

    Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba.

  • 3

    Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá.

  • 4

    Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.

  • 5

    Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem.

Komentáře k receptu