Pražma v solné krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 491250 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pražmu vykucháme, šupiny na rybě ponecháme.
-
2
Dno a boky zapékací mísy vyložíme alobalem. Mísa má být jen o trochu větší než ryba.
-
3
Na dno mísy nasypeme vrstvu hrubé mořské soli vysokou asi 3cm. Na sůl položíme pražmu a zasypeme ji zbylou solí tak, aby byla ryba úplně pokrytá.
-
4
Pražmu pečeme v troubě vyhřáté na 250°C asi 1 hodinu, potom teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 30 minut.
-
5
Obsah zapékací mísy vyklopíme na prkénko a obrátíme. Solnou krustu rozbijeme kladívkem.