Cannéles
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 29 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 285.9 mg
- Draslík 95.9 mg
- Vláknina 2362.5 mg
- Vitamín A 2362.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 801.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.
-
2
Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
-
3
V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.
-
4
Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.
-
5
Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.
-
6
Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.
-
7
Troubu si předehřejeme na 180°C.
-
8
V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.
-
9
Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.
-
10
Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))