Paštika z drůbežích jater II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 150 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 261.8 mg
  • Vitamín A 261.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná drůbeží játra zprudka orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Orestovaná játra zalijeme malinovým octem, osolíme je a opepříme.

  • 2

    Lístky čerstvého estragonu spolu s připravenými játry a s měkkým tvarohem dáme do robotu. Vše rozmixujeme na pyré a směs přendáme do paštikové formy.

  • 3

    Paštiku necháme 24 hodin v chladničce uležet.

Komentáře k receptu