Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Šunka lázeňská
  • 400 g Filé rybí
  • 150 ml Víno bílé
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 4 špetka Sůl mořská
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1306 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 520.9 mg
  • Vláknina 8881.1 mg
  • Vitamín A 8881.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme kořením na ryby a solí.

  • 2

    Zázvor, cibuli, pórek a stroužky česneku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na malé tenké hranolky. Ve větším rendlíku si rozehřejeme olej, na něm si zpěníme cibuli s pórkem a česnekem, pak přidáme zázvor, šunku a vše společně smažíme za stálého míchání téměř dozlatova. Zeleninu se šunkou polijeme bílým vínem, dochutíme chilli, solí a sójovou omáčku. Promícháme a vaříme 1-2 minuty, podle chuti přidáme cukr, když se rozpustí, vše posypeme kukuřičným škrobem (Maizenou) promícháme a vaříme další1-2 minuty.

  • 3

    Omáčka se zeleninou by měla mít mírně pikantní, štiplavou, sladkokyselou chuť. Rendlík s omáčkou zakryjeme poklicí a omáčku uchováme teplou.

  • 4

    Rybí filé obalíme v hladké mouce. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 5

    Na talíře položíme porce rybího filé, přelijeme ho z části hustou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu