Rybí filé s pikantní zázvorovou omáčku
Suroviny
- 100 g Šunka lázeňská
- 400 g Filé rybí
- 150 ml Víno bílé
- 20 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koření na ryby
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 4 špetka Sůl mořská
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 95 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 520.9 mg
- Vláknina 8881.1 mg
- Vitamín A 8881.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme kořením na ryby a solí.
-
2
Zázvor, cibuli, pórek a stroužky česneku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Šunku nakrájíme na malé tenké hranolky. Ve větším rendlíku si rozehřejeme olej, na něm si zpěníme cibuli s pórkem a česnekem, pak přidáme zázvor, šunku a vše společně smažíme za stálého míchání téměř dozlatova. Zeleninu se šunkou polijeme bílým vínem, dochutíme chilli, solí a sójovou omáčku. Promícháme a vaříme 1-2 minuty, podle chuti přidáme cukr, když se rozpustí, vše posypeme kukuřičným škrobem (Maizenou) promícháme a vaříme další1-2 minuty.
-
3
Omáčka se zeleninou by měla mít mírně pikantní, štiplavou, sladkokyselou chuť. Rendlík s omáčkou zakryjeme poklicí a omáčku uchováme teplou.
-
4
Rybí filé obalíme v hladké mouce. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm rybí filé osmažíme z každé strany dozlatova.
-
5
Na talíře položíme porce rybího filé, přelijeme ho z části hustou omáčkou a podáváme.