Cuketové rizoto s krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 g Rýže Arborio
  • 120 g Krůtí prsa
  • 200 g Cuketa
  • 25 g Cibule
  • 10 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1178 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 1104.4 mg
  • Vláknina 9593 mg
  • Vitamín A 9593 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vsypeme do hrnce, osolíme, zalijeme vývarem a přidáme oloupanou cibuli, do které zapíchneme hřebíčky. Vaříme pod pokličkou 10 minut, odstavíme z plotny a rýži necháme dojít.

  • 2

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na teflonové pánvi. Přidáme na kousky nakrájenou cuketu a znovu orestujeme. Vsypeme uvařenou rýži, promícháme a při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu