Pařížské kuřecí maso se zeleninou
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Lilek
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Paprika oranžová
- 2 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Kuřecí horní stehna
- 8 ks Bagetka malá světlá
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 4.5 polévková lžíce Pepř 4 barev
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 1030.4 mg
- Vláknina 14748 mg
- Vitamín A 14748 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa rozkrojíme na 4 díly a spolu se zadními stehny, horními stehýnky (paličkami) maso omyjem a osušíme. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Rajčata, papriky, mladou tenkou cuketu a lilek omyjeme, a osušíme. Papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, osolíme, necháme ho "vypotit" asi 10 minut. Poté lilek znovu omyjeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky. Rajčata pokrájíme na kolečka, očištěný česnek na tenké plátky. Malý svazek bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku omyjeme, lístky otrháme a posekáme nadrobno.
-
2
Maso osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a v hluboké pánvi na rozehřátém oleji s máslem porce osmažíme z každé strany dozlatova. Přidáme k nim pokrájený česnek, papriky s rajčaty, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 20 minut, občas zeleninu s masem promícháme.
-
3
V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něm zprudka orestujeme kostičky lilku s cuketou - restujeme je přibližně 1-2 minuty. Podle chuti zeleninu osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poprášíme moukou a restujeme další minutu. Pak orestovanou zeleninu přimícháme ke kuřeti, přimícháme bylinky a necháme vše prohřát.
-
4
Směs s masem rozdělíme na talíře a podáváme s ohřátými bagetkami.