Plněné kuřecí kapsičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 150 g rýže vařená, natural,
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 756.8 mg
  • Vláknina 3848.6 mg
  • Vitamín A 3848.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři kuřecí prsa omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme a zlehka naklepeme přez potravinářskou fólií. Maso z každé strany osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Očištěný pórek podélně rozpůlíme a pokrájíme ho na tenké proužky. Pažitku s petrželkovou natí a lístky z malé větvičky rozmarýnu omyjeme a drobně pokrájíme. Uzené vařené maso nakrájíme na malé kostičky. Očištěné stroužky česneku s malou omytou chilli papričkou (kterou jsme rozkrojili a zbavili semínek) každé zvlášť drobně posekáme.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 180°C. V pánvi na 1 lžíci rozpáleného oleje zpěníme pórek s česnekem, přimícháme chilli papričku, uzené maso a vše smažíme 1-2 minuty. Poté pánev odstavíme z plotny, přimícháme do směsi uvařenou rýži, bylinky a podle chuti sůl.

  • 3

    Naklepané plátky masa položíme na větší čtverce alobalu, které si dopředu potřeme olejem. Na střed kuřecích plátků rozdělíme připravenou rýžovou směs s uzeným masem, plátky přehneme a pevně zabalíme do alobalu jako kapsičky. Zabalené kapsičky vložíme na plechu do středu trouby a pečeme je 40-45 minut. Kapsičky necháme v alobalu 2-3 minuty odpočinout, potom je rozpalíme, opatrně podebereme plochou naběračkou je dáme na talíře a hned servírujeme.

Komentáře k receptu