Rýže s masem a fazolemi na mexický způsob
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 100 g Šunka krůtí
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Fazole červené sterilované
- 300 g Dlouhozrnná rýže
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Klobása - Čabajka
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 24 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 245 mg
- Draslík 879.4 mg
- Vláknina 18776.8 mg
- Vitamín A 18776.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá krůtí prsa osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 4 cm. Klobásu nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na hranolky silné do 1cm a dlouhé jako maso. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Omytou, velmi mladou zelenou fazolku překrojíme 2-3x. Červené konzervované fazole scedíme a necháme okapat. Dlouhozrnnou rýži dobře promyjeme v sítu.
-
2
Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí nudličky, za stálého míchání maso orestujeme (1min), přimícháme česnek, kolečka klobásy a za stálého míchání opékáme. Postupně přidáme pokrájenou šunku, pak fazolky a nakonec rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme se solí, pepřem a když se směs začne vařit, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme 20 minut. Voda by měla být vsáknuta do rýže, které by měla být uvařená, měkká.
-
3
Do rýže s masem zamícháme červené fazole, prohřejeme je, podle chuti rýži dosolíme a hned servírujeme. Dobrou chuť.