Vepřové plátky s plněnými bramborami
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 100 g Sýr Čedar
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 4 ks Brambory
- 1 ks Brokolice
- 2 ks Bílá cibulka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.94 plátek Vepřové kotlety
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel nať sušená
- 2 polévková lžíce Smetana kysaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 22 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 34.9 mg
- Draslík 888.3 mg
- Vláknina 12322.8 mg
- Vitamín A 12322.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké brambory omyjeme, osušíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme do měkka zhruba 45 minut. Poté je necháme vychladnout.
-
2
V mezičase na rozpáleném oleji rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a bílé části cibulek nakrájené na drobno.
-
3
Vystydlé brambory podélně rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vydlabanou dužninu smícháme s osmaženou směsí slaniny, přimícháme jemně nakrájenou cibulkovou nať, kysanou smetanu, drobně posekanou petrželovou nať a polovinu jemně ustrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, naplníme jí vydlabané brambory a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Plněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem předehřátým na 280 °C grilujeme zhruba 5 minut.
-
4
Mezitím omyté, opláchnuté a osušené plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme z obou stran olejem a na grilovací pánvi prudce opečeme z obou stran.
-
5
Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme olejem.