Omáčka rajská

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 20 g řepkový olej
  • 20 g Cukr krystal
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 96.9 mg
  • Vláknina 2626.7 mg
  • Vitamín A 2626.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme rajský protlak a mírně orestujeme.

  • 2

    Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme skořicí a bobkovým listem a provaříme. Mouku rozmícháme ve vodě a omáčku zahustíme.

  • 3

    Po uvaření omáčku přecedíme, dochutíme cukrem a solí, zjemníme máslem.

Komentáře k receptu