Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí
Suroviny
- 240 g Dlouhozrnná rýže
- 200 g Krabí tyčinky
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Sýr Čedar
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bujón slepičí
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1599 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 44.9 mg
- Draslík 191.2 mg
- Vláknina 2525.1 mg
- Vitamín A 2525.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva varné sáčky s dlouhozrnnou rýží dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Když ze sáčku odtéká jen čistá voda, necháme je odkapat.
-
2
V hrnci přivedeme do varu 1 litr vody, vložíme kostku slepičího bujónu a vaříme asi 5 minut. Pak do uvařeného bujónu vložíme 2 sáčky s rýží, snížíme teplotu a pomalu rýži vaříme podle návodu (přibližně 14-17 minut).
-
3
Mezitím si nakrájíme na kostky krabí tyčinky. Malou konzervu cukrové kukuřice a zeleného hhrášku zcedíme z nálevu a necháme v sítu okapat. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji s máslem. Přidáme k ní krabí tyčinky, 2 špetky chilli a krátce, za stálého míchání, je osmahneme. Na cibulku s tyčinkami vyklopíme uvařenou rýži, přidáme k ní kukuřici s hráškem, promícháme a podle chuti dosolíme.
-
4
Na talířích rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a hned horké servírujeme.