Roláda z krůtích prsou plněná šunkou a zeleninou
Suroviny
- 250 g Salát Kunovjanka
- 100 g Farmářská šunka 96% masa
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Grilovací koření
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř bílý celý
- 100 plátek Sýr Eidam cihla 30%
- 1 kg Krůtí prsa
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 33 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 384.9 mg
- Draslík 627.9 mg
- Vláknina 83.8 mg
- Vitamín A 83.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme nejdříve náplň do rolády: v kastrólku uvaříme vejce natvrdo (vaříme je 9 minut), zchladíme je, oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme je do mísy. Sterilovanou zeleninu scedíme z nálevu a přidáme ji k vejcím. Šunku pokrájíme na drobné kostičky, přidáme ji do mísy a směs promícháme.
-
2
Z omytých a osušených krůtích prsou vytvoříme ostrým nožem plát. Vložíme ho igelitového sáčku a hladkou paličkou rozklepeme. Z vnitřní strany maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a z vnitřní strany ho potřeme hořčicí. Na plát poklademe plátky tvrdého sýru, připravenou směs navrstvíme na sýr, opatrně vše zabalíme do plátu masa a vzniklou roládu převážeme provázkem. Povrch rolády potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. K masu přilijeme přibližně 150ml vody, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Roládu během pečení poléváme výpekem a občas ji obrátíme. Pečeme ji doměkka přibližně 40 minut. Během pečení podle potřeby můžeme přilít do výpeku vodu. Přibližně 15 minut před dopečením položíme na roládu 2 lžíce másla.
-
3
Upečenou roládu po mírném zchladnutí zbavíme provázku, roládu nakrájíme na plátky a dáme je na talíře. Polejeme je výpekem a hned teplou ji servírujeme.