Mexické rizoto
Suroviny
- 100 g Rýže Basmati natural
- 100 g Cibule červená
- 20 g Olej olivový
- 100 g Cuketa
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Rajčata
- 100 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 100 g Rajčata Cherry
- 5 g Pesto
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Feferony
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 12 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 702.1 mg
- Vláknina 9436.8 mg
- Vitamín A 9436.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Několikrát pečlivě propláchneme rýži vroucí vodou a ve dvojnásobném množství osolené vody s polovinou oleje ji doměkka uvaříme. (cca 35 minut).
-
2
Osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky a nadrobno pokrájenou feferonku na druhé polovině oleje. Přidáme cuketu nakrájenou na půlkolečka, papriku, rajčata, protlak, rozdrcený česnek a 50 ml vody. Dosolíme a povaříme tak dlouho, aby vznikla hustší omáčka a zelenina si uchovala svoji barvu.
-
3
Vmícháme pesto, nasekanou petrželku a cherry rajčata.