Mexické rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Rýže Basmati natural
  • 100 g Cibule červená
  • 20 g Olej olivový
  • 100 g Cuketa
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 5 g Pesto
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Feferony
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 702.1 mg
  • Vláknina 9436.8 mg
  • Vitamín A 9436.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Několikrát pečlivě propláchneme rýži vroucí vodou a ve dvojnásobném množství osolené vody s polovinou oleje ji doměkka uvaříme. (cca 35 minut).

  • 2

    Osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky a nadrobno pokrájenou feferonku na druhé polovině oleje. Přidáme cuketu nakrájenou na půlkolečka, papriku, rajčata, protlak, rozdrcený česnek a 50 ml vody. Dosolíme a povaříme tak dlouho, aby vznikla hustší omáčka a zelenina si uchovala svoji barvu.

  • 3

    Vmícháme pesto, nasekanou petrželku a cherry rajčata.

Komentáře k receptu