Grilované nektarinky a broskve s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Mléko odtučněné
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Nektarinka
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 0.5 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 307 mg
  • Vláknina 4815 mg
  • Vitamín A 4815 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gril si předehřejeme na střední teplotu. Do misky nasypeme třtinový cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, semínka ostrým nožem seškrábneme do cukru, přidáme citrónovou šťávu a směs promícháme.

  • 2

    Nejdříve si připravíme broskve a nektarinky ke grilování: ovoce omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odstraníme pecky a ovoce položíme do grilovací misky slupkou dolů. Rozkrojené broskve a nektarinky naplníme pomocí lžičky cukrovou směsí.

  • 3

    Potom připravíme karamelovo-kakaovou polevu: v misce rozmícháme 1/2 lžíce kakaového prášku s 1/2 lžicí Maizeny (kukuřičný škrob), přidáme 50ml mléka a vše rozmícháme na hladkou kaši. V rendlíku ohřejeme 100ml mléka, přidáme do něj 2.5 lžíce másla, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 lžičky soli a 1 lžíci javorového sirupu. Směs stále při mírné teplotě mícháme, až se rozpustí cukr a máslo, přimícháme kakaovou kaši a směs za stálého míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut probublávat. Karamelovo-kakaovou polevu nalijeme do misky.

  • 4

    Broskve a nektarinky položíme na gril. Grilujeme je pouze několik minut, dáváme pozor, kdy začnou okraje hnědnout a cukr zkaramelizuje.

  • 5

    Pak ugrilované broskve s nektarinkami poklademe na servírovací talíř, polijeme je sirupem z grilovací misky a servírujeme je společně s miskou polevy.

Komentáře k receptu