Svíčkové steaky s červeným pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 61.5 mg
- Draslík 501.9 mg
- Vláknina 1011 mg
- Vitamín A 1011 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři steaky ze svíčkové (přibližně po 125g) vložíme do velké pánve s rozpáleným olejem a máslem. Plátky masa posypeme červeným pepřem a restujeme je z každé strany 3 minuty. Poté je z pánve dáme do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple, než k nim připravíme omáčku.
-
2
Do výpeku z masa přilijeme 100ml bílého vína, vaříme ho 1 minutu a přimícháme rozdrobený plísňový sýr. Směs vaříme a mícháme 3 minuty, než se sýr rozpustí, získáme tak hladkou krémovou omáčku.
-
3
Teplé svíčkové steaky poklademe na talíře, přelijeme je pepřovou omáčkou a hned servírujeme.