Cuketový guláš s krůtím masem
Suroviny
- 500 g Cuketa
- 2000 g Krůtí stehna
- 500 g Cibule
- 15 g Hříbky sušené
- 500 ml Olej rostlinný
- 700 ml Lečo sterilované
- 100 ml Olej rostlinný
- 1000 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Koření gulášové
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 špetka Sůl
- 7 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1095 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 93 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 1163.6 mg
- Vláknina 3725.8 mg
- Vitamín A 3725.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné krůtí maso z horních stehen den předem nakrájíme na kostky a vložíme do marinády připravené z 500ml oleje, dvou lžiček gulášového koření, z pepře a soli.
-
2
Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji. Přidáme marinované maso a podusíme. Přilijeme vodu, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, lečo, nasekaný česnek a předem namočené sušené hříbky.
-
3
Před koncem dušení přidáme majoránku a guláš dosolíme.