Okurkové suflé s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 4 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 909.4 mg
- Vláknina 8601.5 mg
- Vitamín A 8601.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou salátovou okurku rozmixujeme na pyré a smícháme v míse s tvarohem. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Lístky bazalky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. Zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a necháme na suché pánvi zvolna zesklovatět. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 15 minut.
-
4
Zapékací formičky mírně potřeme olejem. Na dno každé formičky dáme lžíci podušených rajčat s cibulí a přidáme tvarohovou směs - formičky naplníme jen do dvou třetin.
-
5
Suflé pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
-
6
Při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.