Protýkané hovězí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mrkev kořen
  • 40 g Šunka dušená
  • 160 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1021 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 56.4 mg
  • Draslík 29.4 mg
  • Vláknina 2514 mg
  • Vitamín A 2514 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a protkneme mrkví nakrájenou na klínky a šunkou.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso a orestujeme.

  • 3

    Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 4

    Nasucho opražíme mouku rozmíchanou ve studené vodě.

  • 5

    Maso vyjmeme a šťávu zahustíme opraženou moukou, řádně provaříme a dochutíme solí.

  • 6

    Maso vrátíme zpět a znovu prohřejeme.

Komentáře k receptu