Červený dip k těstovinám se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 170 g dušená šunka výběrová 85%masa
  • 100 g Mozzarella
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 2 špetka Pepř zelený mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
  • 3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 654.6 mg
  • Vláknina 11238.2 mg
  • Vitamín A 11238.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na přípravu červeného dipu potřebujeme: sušená rajčata v oleji, omyté lístky bazalky, malý pokrájený stroužek česneku. Všechny ingredience i s olejem rozmixujeme. Podle chuti můžeme dosolit.

  • 2

    Do velkého hrnce nalijeme přibližně 3.5-4 litry vody, přimícháme sůl a přivedeme k varu, nasypeme zakroucené italské těstoviny fusilly a vaříme je podle návodu (10-11 minut).

  • 3

    Mezitím si pokrájíme kvalitní vařenou šunku na proužky asi 1-1.5cm široké. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme okapat. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na nudličky.

  • 4

    Uvařené těstoviny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je řádně okapat a dáme do mísy.

  • 5

    Těstoviny po chvilce promícháme s červeným dipem, šunkou, kukuřicí s hráškem, salát dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a nakonec přimícháme mozzarellu.

  • 6

    Takto připravený salát podáváme teplý nebo studený.

Komentáře k receptu