Červený dip k těstovinám se šunkou
Suroviny
- 150 g Rajčata sušená sterilovaná
- 300 g Těstoviny Fusilli
- 170 g dušená šunka výběrová 85%masa
- 100 g Mozzarella
- 2 špetka Sůl bylinková
- 2 špetka Pepř zelený mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
- 3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 13 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 654.6 mg
- Vláknina 11238.2 mg
- Vitamín A 11238.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na přípravu červeného dipu potřebujeme: sušená rajčata v oleji, omyté lístky bazalky, malý pokrájený stroužek česneku. Všechny ingredience i s olejem rozmixujeme. Podle chuti můžeme dosolit.
-
2
Do velkého hrnce nalijeme přibližně 3.5-4 litry vody, přimícháme sůl a přivedeme k varu, nasypeme zakroucené italské těstoviny fusilly a vaříme je podle návodu (10-11 minut).
-
3
Mezitím si pokrájíme kvalitní vařenou šunku na proužky asi 1-1.5cm široké. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme okapat. Odkapanou mozzarellu nakrájíme na nudličky.
-
4
Uvařené těstoviny scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, necháme je řádně okapat a dáme do mísy.
-
5
Těstoviny po chvilce promícháme s červeným dipem, šunkou, kukuřicí s hráškem, salát dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a nakonec přimícháme mozzarellu.
-
6
Takto připravený salát podáváme teplý nebo studený.