Vajíčka s pažitkou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 10 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 140.7 mg
- Vláknina 4513.3 mg
- Vitamín A 4513.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme větší brambory, pak je nakrájíme na plátky silné 4-5mm a v míse je promícháme se solí a drceným kmínem.
-
2
Ve větší litinové pánvi rozpálíme olej, dáme na něj všechny pokrájené brambory, pánev přikryjeme poklicí a brambory smažíme dozlatova tak, že je přibližně každých 5 minut naběračkou otočíme, aby se nepřipálily. Tímto způsobem se brambory smaží i dusí zároveň. Smažíme je přibližně 15 minut.
-
3
Troubu si předehřejeme na 180°C. Mezitím očistíme cibuli, překrojíme ji na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. V druhé pánvičce rozehřejeme olej a cibuli za častého míchání zpěníme (asi 5 minut) a když začne chytat zlatavou barvu, přimícháme ji k téměř hotovým bramboram.
-
4
V misce vyšleháme vejce, zamícháme do nich omytou, na drobno pokrájenou pažitku, sůl a pepř. Usmažené brambory zalijeme vajíčky a pánev vložíme do trouby a necháme vejce s zapéct dozlatova přibližně 15-25 minut, pak hned horké servírujeme.