Drobné těstoviny s rajčatovo-mrkvovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Mrkev kořen
  • 75 g Cuketa
  • 400 g Rajčata
  • 230 g Těstoviny bezvaječné sušené
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 ks Bílá cibulka
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 329.9 mg
  • Vláknina 4638.4 mg
  • Vitamín A 4638.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrabanou mrkev a oloupanou cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Zralá sladká rajčata omyjeme, ponoříme je do horké vody na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a lžičkou vydlabeme semínka. Pak rajčata nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme si snítku bazalky, několik lístků rozmarínu a bylinky pokrájíme na drobno.

  • 2

    V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem, na něm si zpěníme cibuli s česnekem, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, bylinky, bobkový list a směs promícháme. Přilejeme trošku vývaru a pod pokličkou přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu zeleninu dusíme 10-12 minut doměkka. Pak z ní vyjmeme bobkový list.

  • 3

    V kastrólku přivedeme vodu k varu, nasypeme do ní drobnou těstovinu (např. ve tvaru hvězdiček, kytiček, písmenek aj.) Těstovinu uvaříme podle návodu, vaříme ji přibližně 10 minut. Poté ji scedíme a necháme v sítu odkapat.

  • 4

    Měkkou zeleninu rozmixujeme na hustou omáčku kterou přelijeme těstovinu. Rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu