Kuřecí maso na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 196.7 mg
- Vláknina 8270 mg
- Vitamín A 8270 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso bez kůže (nejlépe ze stehna nebo křídla) nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek (použijeme bílou část), mrkev, a zeleninu pokrájíme na plátky.
-
2
V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme pórek, přidáme pokrájené maso a restujeme krátce 1-2 minuty. Přidáme mrkev, promícháme, pak přilijeme vodu a pod pokličkou kuře dusíme 15 minut.
-
3
Mražený zelený hrášek v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme ho do pánve. Vše ještě budeme dusit 5-8 minut.
-
4
Po krátkém vychladnutí kuře se zeleninou i zbylou šťávou rozmixujeme na hladké pyré.