Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 365.7 mg
- Vláknina 4920.5 mg
- Vitamín A 4920.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá zralá rajčata vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěný kousek bílé části pórku nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a pórek dáme do malého rendlíku, přilijeme vodu a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Občas je promícháme, když je z rajčat kaše, pánev odstavíme z plotny a přimícháme měkkou mrkev s pórkem a nastrouhaný sýr. Když sýr roztaje, směs rozmixujeme na pyré.
-
2
Filet z halibuta bez kůže vložíme do druhé pánve s rozpuštěným máslem, přidáme k němu 2-3 lžíce mléka, omytou snítku mladého kopru a pod pokličkou rybu dusíme 5-7 minut doměkka. Dušenou měkkou rybu pokrájíme na drobné kousky, dáváme pozor na kostičky, které odstraníme. Pak kousky ryby promícháme s pyré a rozdělíme 4 porce.
-
3
Rubu s pyré podávame teplou.