Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Halibut atlantický
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 15 g Pórek
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 80 ml Voda pitná
  • 2 ks Rajčata
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 365.7 mg
  • Vláknina 4920.5 mg
  • Vitamín A 4920.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá zralá rajčata vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěný kousek bílé části pórku nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a pórek dáme do malého rendlíku, přilijeme vodu a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Občas je promícháme, když je z rajčat kaše, pánev odstavíme z plotny a přimícháme měkkou mrkev s pórkem a nastrouhaný sýr. Když sýr roztaje, směs rozmixujeme na pyré.

  • 2

    Filet z halibuta bez kůže vložíme do druhé pánve s rozpuštěným máslem, přidáme k němu 2-3 lžíce mléka, omytou snítku mladého kopru a pod pokličkou rybu dusíme 5-7 minut doměkka. Dušenou měkkou rybu pokrájíme na drobné kousky, dáváme pozor na kostičky, které odstraníme. Pak kousky ryby promícháme s pyré a rozdělíme 4 porce.

  • 3

    Rubu s pyré podávame teplou.

Komentáře k receptu