Závin s ořechy a švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 31 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 307.9 mg
- Vláknina 11431 mg
- Vitamín A 11431 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a oloupaná jablka nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s mletými řechy a nasekanými sušenými švestkami.
-
2
Listové těsto rozválíme na plát a rozprostřeme na něj připravenou směs. Svineme do závinu.
-
3
Závin pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut dozlatova.
-
4
Upečený, vychladlý závin nakrájíme a podáváme na talířích poprášených kakaem. Porce závinu přelijeme medem a sójovou smetanou.