Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Gouda 30%
  • 130 g Filé rybí
  • 12 g Kukuřičné lupínky Natural
  • 1 kávová lžička Olej kokosový
  • 1 ks Pomeranč červený
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 29.7 mg
  • Vláknina 753.4 mg
  • Vitamín A 753.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené rybí filé (treska) vložíme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli olejem. Omytý sladký pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Nastrouháme si do misky tvrdý sýr. Kukuřičné lupínky Natural dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Malou snítku petrželové natě a malou snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme.

  • 2

    Na rybí filé položíme bylinky, posypeme sýrem, lupínky, pokapeme pomerančovou šťávou (70ml) a na povrch poklademe tenké plátky másla. Mísu zakryjeme a dáme do trouby. Pokrm pečeme doměkka přibližně 18-20 minut.

  • 3

    Upečenou rybu rozdělíme na 2 díly - porci, kterou budeme podávat hned, si rozmačkáme vidličkou. Druhou porci po vychladnutí odložíme do lednice.

Komentáře k receptu