Pečená treska s bylinkami a pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 11 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 29.7 mg
- Vláknina 753.4 mg
- Vitamín A 753.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené rybí filé (treska) vložíme do malé zapékací misky, kterou jsme vytřeli olejem. Omytý sladký pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Nastrouháme si do misky tvrdý sýr. Kukuřičné lupínky Natural dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Malou snítku petrželové natě a malou snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme.
-
2
Na rybí filé položíme bylinky, posypeme sýrem, lupínky, pokapeme pomerančovou šťávou (70ml) a na povrch poklademe tenké plátky másla. Mísu zakryjeme a dáme do trouby. Pokrm pečeme doměkka přibližně 18-20 minut.
-
3
Upečenou rybu rozdělíme na 2 díly - porci, kterou budeme podávat hned, si rozmačkáme vidličkou. Druhou porci po vychladnutí odložíme do lednice.