Bramborák plněný šunkou a sýrem
Suroviny
- 100 g šunka
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 ml Mléko polotučné
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Brambory
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 47 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 160.2 mg
- Draslík 788.7 mg
- Vláknina 9210 mg
- Vitamín A 9210 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat.
-
2
Poté z těsta tvoříme menší bramboráčky, které smažíme na oleji. Na horký bramborák položíme plátek šunky a sýra (podle chuti můžeme dát vice plátků) a buď bramborák přehneme, nebo ho přiklopíme druhým horkým bramborákem.
-
3
Cílem je, aby se sýr horkostí bramboráku roztekl.