Znojemská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 103.7 mg
- Draslík 183.1 mg
- Vláknina 1474.6 mg
- Vitamín A 1474.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso vcelku prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky. Tyto špalíčky můžeme zamrazit-maso se pak lépe špikuje.
-
2
Maso osolíme a opepříme ze všech stran a opečeme ho na oleji.
-
3
Do výpeku z masa dáem cibuli a osmažíme ji dozlatova. Zasypeme hlakou moukou a opražíme.
-
4
Po chvíli zalijeme vývarem a pořádně zamícháme. Přidáme bobkový list a maso a dusíme 2 hodiny doměkka.
-
5
Na konci vaření přidáme okurky nakrájené na kostičky a 10 minut povaříme.