Perník krtek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Čokoláda hořká
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 170.9 mg
  • Draslík 231.6 mg
  • Vláknina 11497 mg
  • Vitamín A 11497 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s kypřícím práškem prosejeme, přidáme sodu, cukr, med, rozehřátý tuk, vejce, žloutek a koření a vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet.

  • 2

    Poté vyválíme 0.5cm plát, vykrojíme rádýlkem krtečka a přeložíme na plech s pečícím papírem.

  • 3

    15 minut pečeme, poté potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme vychladnout a zdobíme.

Komentáře k receptu