Perník krtek
Suroviny
- 100 g Med včelí
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Čokoláda hořká
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 23 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 170.9 mg
- Draslík 231.6 mg
- Vláknina 11497 mg
- Vitamín A 11497 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku s kypřícím práškem prosejeme, přidáme sodu, cukr, med, rozehřátý tuk, vejce, žloutek a koření a vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet.
-
2
Poté vyválíme 0.5cm plát, vykrojíme rádýlkem krtečka a přeložíme na plech s pečícím papírem.
-
3
15 minut pečeme, poté potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme vychladnout a zdobíme.