Dušené mrkvové pyré s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 2 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 68.6 mg
- Vláknina 6271 mg
- Vitamín A 6271 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou oškrabanou mrkev nastrouháme. Z omytého a osušeného pomeranče vymačkáme šťávu. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme oříšek másla, přidáme cibulku, promícháme a pod pokličkou cibulku krátce, 1-2 minuty podusíme. Pak přimícháme nastrouhanou mrkev, přilijeme čerstvý zeleninový bujón pro děti, který si uvaříme sami. Znovu vše promícháme a pod pokličkou mrkev dusíme pomalu, přibližně 15-17 minut doměkka. Uvařenou mrkev scedíme, dáme ji do mixéru, přilijeme 50-60ml pomerančové šťávy a směs rozmixujeme na pyré. Toto množství si rozdělíme na 6 porcí, jednu porci podáváme hned vlahou, ostatní si dáme do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme.